Za rekonstrukciju sportskih terena i dečijih igrališta grad je ove godine izdvojio devet miliona, a za izgradnju novih, čije su lokacije već opredeljene, 10 miliona dinara. Jedna od njih i prva u ovoj godini je i izgradnja sportskog terena za male sportove u Drenovcu, kazao je on i najavio da će i ove godine akcenat biti na sportskoj infrastrukturi u prigradskom i seoskom području. Siguran sam da će i ovo igralište odmah po izboru izvođača, a očekujemo da to bude Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI Šumadija doo, biti završeno u predviđenom roku. Namera nam je da izgradnjom sportskog terena deci i mladima ponudimo izbor i pažnju sa društvenih mreža usmerimo na sport i sportske aktivnosti  i postane  mesto njihovog okupljanja i druženja. 

Ograđeni teren sa asfaltnom podlogom sa golovima i košarkaškom konstrukcijom imaće sve ono što ima bilo koji teren u samom centru grada, a uložićemo 600 hiljada dinara bez PDV-a dok će deo sredstava za izgradnju donirati privrednik iz Drenovca  Kubik, kazao je Stevović, član Gradskog veća.

Jelena Đoković, predsednik Saveta mesne zajednice Drenovac kaže da u selu ima oko 80 kuća i preko 400 stanovnika. Budući da je na deset kilometara od Kragujevca, veliki broj meštana živi ovde a radi u gradu, kaže ona i zahvaljujući se gradu na podršci za izgradnju terena ističe da će igralište biti od velikog značaja ne samo za mlade već za sve starosne grupe i da će pored funkcionalne imati i estetsku vrednost.