Grad Kragujevac konstantno ulaže u zaštitu životne sredine i pokušava da od najmlađeg doba našim sugrađanima usadi svest o tome koliko je važno voditi računa o životnoj sredini i ekologiji kako bismo svi živeli u boljem i lepšem okruženju. Danas imamo priliku da ugostimo mlade ljude iz Bugarske, Španije i Srbije koji će u narednih pet dana kroz ovaj ekološki projekat povezati sport i reciklažu, temu na koju naš grad stavlja poseban akcenat, rekao je Nikezić. On je podsetio da je Kragujevac prvi u Srbiji postavio reciklomate kojih je ukupno pet na teritoriji grada, kao i da su na 150 lokacija u gradu postavljena takozvana staklena zvona – kontejneri za odlaganje stakla, dok je u cilju podizanja ekološke svesti JKP Šumadija oformila edukativni tim koji organizuje radionice u vrtićima.

Za nas je bitno da se projekti ovog tipa što češće organizuju, a Ekološko udruženje fanova kampova to čini iz godine u godinu, svaki put sa nekom drugom državom, doprinoseći tako i promociji Kragujevca u inostranstvu, poručio je Nikezić.

Učesnici projekta će kroz dva intenzivna petodnevna trening kursa predstaviti probleme sa kojima se suočavaju u svom okruženju i zajednički pokušati da iznađu najbolja rešenja. Drugi je planiran za septembar i biće održan u Burgasu.