Poveži se sa nama
Admiral

fokus

Dom zdravlja bira najljubazniju medicinsku sestru ili tehničara

Published

on

Dom zdravlja Kragujevac započeo je inicijativu za izbor najljubaznije medicinske sestre ili tehničara na osnovu glasova pacijenata. U svim objektima ove zdravstvene ustanove postavljene su kutije u koje građani mogu ubaciti listiće sa imenom medicinske sestre ili tehničara koji su na njih ostavili poseban utisak.

„Medicinske sestre imaju ključnu ulogu u promociji zdravlja i prevenciji bolesti. One su prve osobe koje pacijenti sreću pri dolasku u zdravstvenu ustanovu, pružaju informacije, zakazuju preglede, obezbeđuju zdravstvenu negu i reaguju u hitnim situacijama.

Njihova saosećajnost i briga za pacijente ključni su elementi svakog zdravstvenog sistema. One su partneri u očuvanju zdravlja, poštujući ličnost pacijenata i poverenje koje im se ukazuje“, navode iz Doma zdravlja Kragujevac.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fokus

EVO KADA POČINJE PROIZVODNJA GRANDE PANDE U SRBIJI: Gradonačelnik Kragujevca otkrio svoja saznanja, biće to odlična šansa za šumadijsku privredu

Published

on

By

Fijatov automobil „grande panda“ pušten je u prodaju, a pojaviće se prvo na francuskom i holandskom tržištu. Kada će iz kragujevačke fabrike izaći prvi model još pouzdano niko ne može da potvrdi.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić za RTS da ni on nema tačne informacije o početku serijske proizvodnje:

– Sam „Stelantis“ je dosta ograđen kada je datum u pitanju, ali ono što vidimo je da se proizvodnja polako priprema, a to potvrđuju i najave da će ovaj model uskoro početi da se prodaje na tržištu Evrope. Šumadijska privreda veliki delom učestvuje u izvozu Srbije i nadam se da će „grande panda“ će tome dodatno doprineti.

Iz kompanije „Stelantis“ ranije su poručili da nikada nisu govorili o pokretanju proizvodnje početkom oktobra, već samo da će ona početi tokom 2024. godine.

Kupci u Holandiji i Francuskoj moći će da kupe samo električnu „pandu“, a mogu da poruče primerke iz B segmenta, kao i verzije „la prima“ i „red“, po cenama koje se kreću od 25.000 evra pa naviše.

Continue Reading

fokus

Incident u Zmaj Jovinoj: Pucano na dostavljača hrane, istraga u toku

Published

on

By

Najnovija vest Policija

Preksinoć je u Ulici Zmaj Jovinoj došlo do incidenta u kojem je nepoznata osoba otvorila vatru na dostavljača hrane. Na sreću, dostavljač nije povređen, a policija je brzo reagovala na prijavu o pucnjavi.

Očevici navode da je pucanj odjeknuo tokom večernjih sati, što je izazvalo paniku među prolaznicima. Policijske jedinice su ubrzo stigle na mesto događaja i započele potragu. Nedugo zatim, ušle su u stan iz kojeg se, prema izjavama svedoka, veruje da je pucano.

U stanu je pronađen pištolj, za koji se sumnja da je korišćen u napadu, kao i falsifikovana službena isprava i nekoliko hiljada falsifikovanih evra. Policija je obavila uviđaj i zaplenila pronađene predmete. Istraga je u toku kako bi se identifikovao počinilac i utvrdila njegova eventualna povezanost s kriminalnim aktivnostima.

Više informacija uskoro.

 

Continue Reading

Društvo

POČEO JE JESENJI KRUG NAGRADNE IGRE “UZMI RAČUN I POBEDI“: Prvo izvlačenje već zakazano za kraj meseca, a evo na koji način možete da učestvujete

Published

on

By

Zvanično je počeo i jesenji krug nagradne igre ,,Uzmi račun i pobedi“, a već je zakazno i prvo izvlačenje, koje će se odigrati 26. oktobra od 18 časova na prvom programu Radio-televizije Srbije.

Novi stanovi u Zemunskim kapijama su spremni, ima ih čak deset, i čekaju najsrećnije učesnike. Takođe, dobre vesti su da u izvlačenjima učestvuju svi računi koji nisu izvučeni u prvom krugu, ali i oni koji su uneti u aplikacijama u međuvremenu.

Isto tako, kao što je i do sada bio slučaj, bezgotovinska plaćanja mogu da donesu i duplu šansu za dobitak, budući da računi na kojima je istaknuto bezgotovinsko plaćanje automatski dobijaju dva jedinstvena koda koja ravnopravno učestvuju u izvlačenjima.

Continue Reading

Najpopularnije