sumnjivo: naselje Aerodrom u Kragujevcu umalo odletelo u vazduh- i nikom ništa!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kompanija „Srbijagas“ ni nadležno Tuđilaštvo – nisu podneli krivičnu prijavu protiv preduzeća koje je juče umalo izazvalo katastrofu u najmnogoljudnijem kragujevačkom naselju Aerodrom, kada su prilikom radova probušilo cevi gasovoda, potvrdili su naši izvori u MUP-u.

Cevi su pokidane u ulici Šestog puka. Da stvar bude gora, u iskopini su pronađene i dve granate iz Drugog svetskog rata- što je moglo da dovode do tragedije neviđenih razmera.

-Sve je sprečeno zahvaljujući brzoj i stručnoj intervenciji radnika „Srbijagasa“. Oni su zatvorili ventile u rekordnom roku i zavarili cevi- kažu naši reporteri koji su na licu mesta zabeležili iznošenje granata.

I tužilaštvo u Kragujevcu nije reagovalo. Iako je po zakonu dužno da na osnovu javno objavljenih informacija preduzme predistražne radnje ovoga puta to nije urađeno.

Nezvanično saznajemo da kompanija iz Beograda na ovoj maršrti pretražuje da li ima zaostalih bombi iz Drugog svetskog rata. Nije poznato ko ih je angažovao, da li su im dostavljene skice kuda su prošle vodovodne i gasovodne cevi. U ovom naselju koje prema poslednjim podacima ima 36 hiljada stanovnika za vreme Drugog svetskog rata nalazio se vojni aerodrom po kome je i dobilo ime- Kragujevac i ovaj deo grada bombardovali su i saveznici i fašistička Nemačka. Inače, trenutno se gradi 640 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar