„Afera SVASTIKA“: Dašić znao i za izvršitelje, otpuštanje radnika, „štetan“ softver…

„Velika je šteta napravljena u radu sa javnim izvršiteljima i brojnim advokatima a koja se meri desetinama miliona dinara, tvrdi u svom pismu  Zvonko Popović, radnik JSP u pismu koje je svojeručno potpisao. Pismo je upućeno Nikoli Dašiću, gradonačeliku Kragujevca, a odnosi se na rad direktorke Snežane Ćirković, još sedmog septembra ove godine. Ćirkovićka je, inače svastika bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića.

-Poštovani gradonačelniče, naš položaj postao je onog trenutka kada smo jasno ukazali na probleme i nezakonite radnje, a ima ih mnogo. Navešćemo samo neke od tih problema. Neadekavatn softver koji pravi ŠTETU JSP, a naročito ostalim komunalnim preduzećima i čiji se rezultat štete krije (postoji brojna dokumentacija)- tvrdi se u ovom pismu koje je potpisala i član Nazdornog odbora JSP Suzana Dimitrijević.

-Mi ne znamo da li je Vama dostavljen bilo koji izveštaj u vezi obaveza JSP. Ali ako jeste znajte da nije tačan. Od početka rada sa javnim izvršiteljima nikada nije došlo do bilo kakvog sravnjenja sa njima. Šteta je ogromna i utiče na otežano funkcionisanje svih učesnika objedinjene naplate. Takvih primera načinjene štete je mnogo– tvrdi se u pismu koje je svojeručno potpisao Popović, a čiji faksimil objavljujemo.

Na početku pisma se apeluje da radnike JSP gradonačelnik „zaštiti od maltretiranja, uvreda, pretnji od strane poslodavca“

-Poštovani gradonačelniče mi vas molimo da formirate nezavisnu komisiju svih učesnika objedinjene naplate i utvrdite koja je strana istine. Poželjno bi bilo da u toj eventualnoj komisiji bude i uzbunjivač JSP, jer poseduje brojnu dokumentaciju i upoznat je sa većinom problema. Poštovani Gradonačelniče zamolićemo Vas joj jednom da utičete poslodavca da prestane sa davanjem nerazumnih otkaza.

 


Šalju pismo i Vučiću

-Ako ovaj apel ne bude dao nikakav rezultat imamo obavezu da se za pomoć obratimo Predsedniku Republike, Republičkom tužiocu i medijima- kaže se na kraju pisma.

ucentar.rs 

4 Comments

 1. Ljuba Kg
  23/11/2020 - 8:30 am

  Mom zetu sitnim slovima piše da duguje 45 000 dinara ( ko zna od kada ). Kada saberem njihove sume iz listinga ne mogu da dobijem tu cifru.A da ne pominjem da su u sabircima izgleda i predmeti iz suda i odavno plačenih J Izvršitelja.Izgleda da Objedinjenoj naplati treba dobar matematičar , ali oni nikako da raspišu konkurs za pamat

  Reply
 2. Makarije
  23/11/2020 - 9:52 am

  Ako nije bio u redu obračun, jel to znači da je g-din Pavlović iz Gušićeve bio potpuno u pravu?
  Jel to znači da su i izvršitelji nezakonito radili svoj posao?

  Reply
 3. Istino moja....
  23/11/2020 - 12:33 pm

  Kako god… Ako Dasic ne ocisti trulez ovog jadnog i usnulog KG, TRULEZ ce ocistiti njega… Tj… Zajedno ce otici u otpad… Frka je velika… Ko ce koga da ocisti… A cistka je u toku… U glavnom bice ovo lep grad za koju godinu… Naravno bez trulezi…. A Dasic ima priliku…..

  Reply
 4. Ivana
  23/11/2020 - 8:57 pm

  Dasic se čovek našao u neobranom grozdju,Radomir mu je ostavio sve nesposobne ljude na vodećim pozicijama,ako misli da uradi nešto mora prvo njih da se resi,izabere svoj tim i krene maltene od početka,jer ovo sa njima vodi u direktnu propast,dotična svastika je savršen primer kad pamet kaže laku noc.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.