ekskluzivno: rediteljka Marijana Petrović o svom i Džejevom prvom spotu- „Zar ja da ti brišem suze“ iz 1988

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Neverovatna je ta priča oko spota za tu pesmu „Zar ja da ti brišem suze“. To je bila prva pesma koju su Marina Tucaković i Futa Radulović napisali za Džeja. 1987.godine je pobedio na „Mesamu“ i to ga je vinulo u legendu. To je prvi moj spot od oko tri hiljade koje sam snimila i prvi oficijalni spot Džeja Ramadanovskog. Nekako je obeležio karijeru svih nas- priča ekskluzivno za ucentar.rs naša čuvena rediteljka Marijana B Petrović.

Marijana B Petrović radila je prvi spot Džeju

Negde u to vreme ona je završila režiju na prestižnoj akademiji u Pragu. Po dolasku u Beograd zaposlila se u „Radio televizuji Beograd“ u sektoru za marketing. Popularni EPP državne televizije tada je snimao spotove za gotovo sve pevače.

-Rekli su mi imaš jednog malog, on je sada ful snimaj brže spot, kako znaš i umeš. Njegova pobeda na MESAM-u tada vodećem takmičenju i neobičan glas kome su se divili i u Američkoj akademiji filmskih i muzičkih kritičara, a što su prvi Futa i Marina prepoznali garantovali su mu mesto u nezaboravu- priča nam Marijana.

Kroz setu priča da se pred njom pojavio mali, crni čovek…

-Tek kada je progovorio videlo se da pleni nekom neobičnom energijom. Stalno je unosio pozitivnu energiju, skakao, veselio se,smejao.. Bio je pun života. Sećam se da mi je stalno „bežao“ iz kadra. On nije glumio, on je bio to što jeste i tu je najveća njegova ljudska i umetnička vrednost- kaže rediteljka Petrović.

Džejove „kume“ Marina Tucaković i Marijana

Spot je te davne 1988.godine sniman u „Mažestiku“. Završen je u rekordnom roku, jer se svima žurilo da se što pre emituje. I postao je veliki hit. Kao i svi umetnici i Marijana žali na tadašnjem neiskustvu, ipak je to bio prvi spot.

-Kasnije je mene i Marinu Tucaković zvao „Kumo“. Šalio se da je ta pesma i taj spot krstila njegov karijeru. Odlazile smo povremeno kada je držao splav. Uvek je izlazio da nas dočeka, najavljivao „evo ih moje kume“. Nikada nije zaboravio taj spot- priča Marijana.

ucentar.rs foto printskrin

 Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar