Da li Kragujevac ima dvojicu gradonačelnika: svi Radomirovi ljudi koje Dašić ne sme da dira! (I)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Iako su odnosi između bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića i sadašnjeg Nikole Dašića, inače kumova- u poslednje vreme su turbulentni. Kako se priča kreću se gotovo od fizičkog obračuna do zajedničkog pojavljivanja na otvaranju javne garaže u Kragujevcu sve češće čuje krilatica „Sve je isto samo Raleta nema“- dok u Beogradu se po stranačkim kuloarima priča „da je Kragujevac jedini grad koji ima dvojicu gradonačelnika“!

Svestrani ministar Maksa

svestrani ministar Maksimović

Člana gradskog veća Vladimira Maksimovića za komunalnu delatnost prate skandali već unazad nekoliko meseci. U vreme kada je kod Radomira Nikolića bio gradski ministar za održiv razvoj potpisan je ugovor o kreditu za EBRD u iznosu od 10 miliona evra, za projekte koji kasne sa realizacijom što zbog nerešenih imovinskih odnosa, što zbog drugih tehničkih problema. Međutim, po jednoj od klauzula grad je dužan da plati 0, 5 odsto „penala“ ukoliko se rezervisana sredstva ne potroše  u predviđenom roku i već plaćeno i praktično bačeno 187 hiljada evra Kragujevčana. Štaviše, i dalje lebdi finansijski „damaklov mač“ da će Kragujevčani ponovo plaćati plaćati „penale“- ukoliko se ne promeni sporna klauzula ugovora!

Iako je direktno odgovoran Maksimović nije smenjen od strane Nikole Dašića, već je ponovo imenovan za gradskog ministra za komunalnu delatnost.

„Ne misli da treba da podnese ostavku“

Kumovi zajedno otvaraju javnu garažu čija je cena od početne narasla za 1,4 miliona evra

Po skupštinskim kuloarima se priča da je gradonačenik Dašić pitao Maksimovića „da li misli da treba da podnese ostavku posle plaćanja penala EBRD od 187 hiljada evra?“.

-Ne mislim- odbrusio mu je navodno Maksimović.

Neposredno pre ove afere od strane vlasnika u „Pešačkoj zoni“ Maksimović je prozvan je da je „tražio reket od 500 evra“. Sve je „začinila“ kupovina još jednog lokala u centru grada od strane ovog „svestranog“ gradskog ministra, a za postojeći koji poseduje u Pešačkoj zoni i u kome se nalazi kafić- Agencija za borbu protiv korupcije ispituje da li je u sukobu interesa.

Upravo je Maskimovićeva smena koju je tražio Dašić, bila povod za „upad“ Radomira Nikolića u sred sastanka u kabinetu aktelnog gradonačelnika sa privrednom delegacijom. Inače, Maksimović je i pomoćnik direktora „Energetike Kragujevac“ i predsednik stranke slovačke nacionalne manjine u Kragujevcu, gde prema poslednjem popisu živi 16 Slovaka.

Sutra: Milan Ćirović, Energetika

ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar