udarili smo u dance.. BOTOVI i za tužioca- „Lepa, plava, sposobna, visoka..“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Naš jučerašnji tekst oko radatužiteljke Višeg suda u Kraljevu- Odeljenja za suzbijanje korupcije Sanje Protić u istrazi povodom afere „Šiptarske diplome“ (vidi link) dovelo je do presedana u srpskom novinarstvu. Po prvi put da mi znamo- organizovani su na ovim prostorima botovi da „brane“ nekog tužioca od strane novinara.

jedan BOT sa više imena…

Međutim, na stotine komentara pozitivnih za rad tužioca koji ima ambiciju da postane i glavni tužilac pomenutog odeljenja- izazvale su i naš novinarski instikt da pogledamo ko su ti ljudi koji pišu hvalospeve i ode Sanji Protić.

Da nije tragično bilo bi smešno…

Sa mejla nela.karapandzic@gmail.com stiglo je bar petnaestak komentara.

„Tužiteljka jača od Udbe“ kakav senzacionalni naslov NOVINARA U POKUŠAJU- piše „Nela“ predstavljajući se kao Bogdan.

„Nela“ kao PAJA je malo kreativnija sa istog mejla.

„Lepa,uspešna i sposobna kome li je trn u oku“- piše PAJA u svom komentaru.

„Nela“ kao Dušanka daje punu podršku Sanji Protić.

pohvale samo pršte…

„Sve pohvale za tužilju.. istrajte u pronalaženju čvrstih dokaza. Ovom zlu se mora stati na put!“- kaže bot u svom komentaru sa iste mejl adrese.

RASPAD SISTEMA: Tužilac u Kraljevu nipodaštava veštačenje BIA!

Ovaj komentar je zanimljiv jer se pominje upravo rečenica sa kolegijuma tužilaca u Kraljevu kada se odlučivalo o daljem toku istrage na kragujevačkom Univerzitetu. Ta rečenica „pronalaženje čvrstih dokaza“- dovodi do sumnje ko stoji iza komentara ili ko ih je čak i pisao. Oni koji su prisustovali sastanku na kome je stiglo i veštačenje Instituta za bezbednost sa Banjice (vidi link)- lako će prepoznati stanje stvari.

Sledeći komentar „NELE“ kao LAWYER otkriva mnogo toga…

-„Kaze „DOBRO OBAVEŠTEN IZVOR IZ OVOG ODELJENJA“ …hm, vidim da ce ovde imati posla i za mene, hahahaha“- piše u komentaru koji najavljuje da će neko raditi istragu kako je iz Višeg suda „procurila“ informacija sa sastanka.

Bila je „NELA“ i Mile… U tom komentaru se razračunava sa policijom i baca sumnju da oni stoje iza teksta.

„Tužioče samo napred. U ovoj državi uspeh se teško prašta“- pršti MILE u svom komentaru sa istog mejla. Krila se „NELA“ i  iza mnogih drugih imena..

Fanovi iz Južne Afrike…

Ali i neki drugi komentari kada bi se pažljivo analiziralo vode samo do jedne osobe i jednog autora.

-Dobronamernost tužilaštva i želja da budu otvoreni u svom radu očigledno nije rezultiralo očekivanim rezultatom! Molba uz želju tužilastva da se odredjene činjenice saznaju, ali u pravom trenutku, dakle ne na štetu njihovog rada i ugleda, okrenulo se na žalost protiv ovog organa koji je u sadasnjem trenutku izuzetno bitan za borbu protiv odredjenog dela kriminala- kađe komentar sa mejla savo@mweb.co.za  koji je registrovan u Južnoj Africi…

Kao što rekosmo da nije tragično bilo bi smešno.ucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar