„Zastavina ambulanta“ od danas ponovo kovid jedinica sa šest ekipa!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije Zavod za zdrabstbenu zaštitu radnika biće ponovo kovid jediica. Odluka je, kako je saopšteno „doneta u cilju rasterećenja respiratorne jedinice za kovid pacijente u kragujevačkom Domu zdravlja“.

Zdravstvenu zaštitu građanima sa simptomima korona virusa pružaće šest ekipa, a respiratorna jedinica biće otvorena svakog dana od 7 do 20 časova.

Samo juče u Kragujevcu je bilo 159novih pacijenata, a zabrinjavajuća činjenica jeste ta da je od od 634 novouzorkovana brisa, pozitivnih bilo čak 243, što je 38,33% u odnosu na broj obrađenih briseva.

Otuda se aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji Kragujevca, karakteiše kao vanredna, i povećan broj pregleda pacijenata sa simptomima infekcije korona virusom u respiratornom centru kragujevačkog Doma zdravlja, osnovni su razlozi vraćanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u kovid sistem.

Osim rasterećenja kovid jedinice Doma zdravlja, otvaranje respiratornog centra u Medicini rada, posebno je značajno za stanovnike koji gravitiraju ka toj zdravstvenoj ustanovi, jer će, u slučaju da sumnjaju na infekciju Kovidom 19, u njoj moći da dobiju adekvatnu uslugu.

Prema rečima nadležnih, grad Kragujevac čini intenzivne napore da se poveća broj prijavljenih za vakcinaciju preko portala eUprava.

Respiratorna jedinica u Zavodu za zdravstenu zaštitu radnika počinje sa radom daas- 23. marta i biće otvorena radnim danima i vikendom od 7 do 20 časova.ucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar