sve je spremno za najveću humanitarnu akciju u „Biblioteci kod Milutina“!

Ovogodišnja sedma po redu humaitarna akcija davanja krvi u „Blbiioteci kod Milutina“, počinje sutra- u utorak, 04. maja sa početkom u 9 časova. Celodnevna akcija čiji je promoter i inicijator legenda srpskog glumišta Petar Božović ove godine obuhvata i dobrovoljnu vakcinaciju posetioca, što je jedinstven primer u svetu.

Kao po običaju već od noćas tradicionalno peče se vo sa kojim će se ugostiti davaoci, dok Lovački savez Srbije priprema gulaš. Akciju su podržali Vlada republike Srbije, Skupština grada Kragujevca, Ministarstvo zdravlja, MUP, Univerzitetski klinički centar „Kragujevac“, ugledni privrednici u Šumadiji i preko 35 udruženja i sindikalnih organizacija.

„Ova saborna akcija već sedmu godinu zaredom obezbeđuje količine krvi za četvorodnevni rad Univerzitetskog kliničkog centra “Kragujevac” koji pokriva područje od skoro dva miliona ljudi. Posebnu ulogu ima Zavod za transfuzuju koji je od velikog značaja za centralnu Srbiju“, kaže dr Predrag Sazdanović, direktor ove ustanove koja je uz Ministarstvo zdravlja i ministra Zlatibora Lončara podržala manifestaciju.

Inače, prethodnih godina nekoliko hiljada ljudi je uzelo učešća u akciji. Podržali su je i dr Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, legenda srpske narodne muzike Radiša Urošević, Mašan Lekić, Žika Nikolić, redakcija emisije Eksploziv, Saša Milošević Mare, Gale Kerber I mnogi drugi.

Zanimjivo je da je ove godine svoju posetu najavila i ekipa jedne od najuticajnijih novinskih agencija „Rojters“- a da je manifestacija odavno prevazišla granice Srbije govori i činjenica da je jedan od posetilaca prethodne godine bio i Argentinac, koji je došao da u srcu Šumadiji doborovoljno da krv.

 ucentar.rs 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti,
događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na FB UCENTAR
skinite našu aplikaciju ANDROIDLeave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.