„UBIĆEMO SE I JA I MAJKA I SVE ZAPALITI“- ispovest žrtve zelenaša u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Radenkovići ispred kuće

-Zapalićemo se i ja i majka ako zelenaši dođu da nam uzmu kuću. Prijavljavali smo policiji pretnje, tražimo da se poništi ugovor. Ja sam prevaren. Ne bežim od duga, ali da mi kuća i imanje vredno preko 200 hiljada ode za 9 000 evra neće moći. Ubićemo se i sve zapaliti!

Ovako svoju ispovest počinje moler Vladan Radenković (47) iz Kragujevca.

On u svom svedočenju tvrdi „da je od poznatog kragujevačkog zelenaša Marinka Milićevića 2018. godine uzeo devet hijada evra na pozajmicu uz kamatu“. Kaže bio je primoran na taj korak kako bi rešio probleme posle očeve smrti, pokrenuo posao i rešio „neke svoje gluposti“.

-Ni sam ne znam kako me je prevario. Za tu pozajmicu tražio mi je da mu prepišem kuću u kragujevačkom naselju Vinogradi, koja ima 200 kvadrata i vredi oko 120 hiljada evra. Međutim, nisu bili rešeni papiri oko kuće. Dok to nisam završio kod notara mu kao garanciju prenesem plac u Jovanovcu gde je sada industrijska zona, preko puta nove fabrike „Jang feng“- kaže u svojoj ispovesti za UCENTAR Radenković.

Dalje navodi da je po  internom dogovoru trebalo „da mu prepiše kuću, a da mu zelenaš vrati papire za plac- i da kuća ostane kao garancija dok ne vrati novac 9000 evra i kamatu“.

-Za taj plac od 50 ari dobijam od čoveka ponudu da ga prodam za 100 hiljada evra i računam na dogovoreni rok od tri meseca. Imam vremena mislim- kaže on. 

Ali prepisuje kod notara „zelenašu“ praktično i plac i kuću. Navodi da shvata da je prevaren i da „umesto njegove slatkorečivosti nastaju problemi“.

-Prepisao sam mu kuću, računajući da mi vrati plac.  Pare mi daje na kašičicu i nikako da mi vrati papire. Dao sam mu za tih devet hiljada i kamatu koju smo dogovorili. Ali kada počinjem da tražim papire nazad kreću pretnje, kamatu mi diže na 30 odsto nedeljno- priča Radenković.

Onda „zelenaš“ dolazi i na vrata.

-Preti mi policijom iz Kragujevca, vezama u sudu, mafijom.. Dolazi nam nam vrata.. Umalo mi majka nije umrla. Ja zovem kragujevačku policiju kažem o kome se radi, oni me pitaju „da li je još tu, i ako dođe da ih opet zovem“. Jedva su kada sam otišao posle prihvatili da napišu prijavu- kaže Radenković.

Kreće i sudski spor.

-Dobijam na Osnovnom sudu. Na višim instancama preinačuju presudu u „zelenašovu“ korist- da bi sada predmet bio u Kasicionom sudu. Drhtimo i ne spavamo tri godine. Hvali se i da ima vezu sa izvršiteljima. Kažem Vam radi sa policijom, sudstvom sa svima, neka se paze ljudi. Mada se zna da je mnoge u Kragujevcu zacrnio, mnoge kuće uzeo. Ja i majka smo se dogovorili da kuću zapalimo ako dođu da nam otmu, i da mi izgorimo unutra. Ja nikada ni jedno krivično delo nisam imao. Imao sam problem sa alimentacijom, nisam mogao da plaćam jer sam pravio neke gluposti. Ali ja nisam kriminalac, svako zna ko je bio moj otac poznati kamiondžija. Zna se kako smo sve stekli- kaže Radenković.

– nastaviće se-Stalno se poziva na firmu iz Beograda

Milićević je poznati zelenaš u Kragujevcu i po obimu klijenata verovatno najveći u centralnom gradu u Srbiji. Prema izjavama njegovih žrtava prilikom davanja novca na kamatu ima stalno jednu „poslovnu kosnultaciju“. 

-Kaže da se proveri „sa ovima u Beogradu“ i daje sebi na značaju. U poslednje vreme se osilio. Veliki broj taksista je kod njega na kamati. Svoje pozajmice obezbeđuje tako što od žrtava uzima nekretnine-  kažu naši izvori. 

U želji da čujemo i drugu stranu, nismo mogli stupiti u kontakt sa njegovom advokatskom kancelarijom koja ga uglavnom zastupa. Ne radi za vikend, a sa druge strane nema javno dostupni mail.  ucentar.rs foto: ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar