PRŽI: Temperature danas i sutra i do 40 stepeni!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature u Srbiji od utorka do četvtka, u većini mesta od 35 do 39 stepeni.

Danas u Kragujevcu i Šumadiji sunčano i veoma toplo sa najnižom temperaturom do 21 stepena, a najvišom dnevnom do 38 stepeni.

RTS je javio sinoć da će temperature u Srbiji sutra doseći i 42 podeok u termometrima, kada će biti retežno sunčano i veoma toplo. Duvaće vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 18 do 26, a najviša od 35 do 39 stepeni.

Međutim, uveče u sredu na zapadu i severozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su pljuskovi i grmljavina, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac.

U četvrtak na severu i zapadu Srbije očekuje se pad temperature, a u ostalim krajevima i dalje će biti veoma toplo. Uz promenljivu oblačnost smenjivaće se sunčani intervali i pojava pljuskova sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, najpre severni i severozapadni, a u posle podne i uveče u skretanju na istočni i južni pravac. Najniža temperatura od 18 do 24, a najviša od 30 na severozapadu do 37 stepeni na jugu i jugoistoku. 

Pad temperature za nekoliko stepeni tek u petak. Biće promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, u zoni pljuskova i jak, iz različitih smerova. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 28 do 32 stepena.

Od 17. do 21. jula mali predah uz promenljivo oblačno i svežije sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i sa obilnim padavinama.ucentar.rs/RTS

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar