ANA SPASIĆ: Kako je biti majka sedmoro dece u Srbiji!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ona je ponos Srbije. Poštena porodica iz Kragujevca koja jednostavno voli decu. Bilo je čak i onih koji su je napadali što je majka po sedmi put. Država pada i na ovom ispitu

Cela Šumadija slavila je kada se u porodici Spasić u Kragujevcu rodilo šesto dete. Ana Spasić (37) pobedila je u ovdašnjoj nagradnoj akciji Boramo najlepšu mamu u Šumadiji na portalu Lepa Šumadija glasovima publike i žirija.

-Iako se nikad ne bih prijavila, prijavila me je sestra, zbog cele atmosfere sajt I stranica prikazuju lepote Šumadije uzela sam učešća. Nisam ni slutila da će sve otići tako daleko, do nacionalnih medija, na stotine hiljade glasova, kuća je nekoliko meseci bila puna novinara- priča nam Ana dok u naručju drži godinu šestomesečnu Vasiliju.

Muž Darko  je zaposlen u Zavodu za Hitnu pomoć u Kragujevcu.

porodica Spasić

Nikada ništa nisu tražili ni od koga. Jednostavno kako kaže „vole decu”. A njena deca su za primer. Lepo vaspitana, odlični đaci, većina sportisti. Sve je organizovano, bez tenzija. Kuća puna ljubavi.

– Mi volimo decu. Da je sreće da svaka porodica u Srbiji ima bar po četvoro kao nekada kada su naše bake rađale – kaže uvek skromna Ana. Svoju ljubav još iz mladačkih dana ona i suprug krunisali su predivnom porodicom i decom. Najstarija Milica je učenica drugog razreda Druge kragujevačke gimnazije i bavi se atletikom. Teodora koja je krenula u prvi razred srednje škole pokazuje talenat za slikanje, ali takođe trenira atletiku kao i mlađe sestre – trinaestogodišnja Anastasija i desetogodišnja Marija. Tu je i Đurđija godinu dana starija od četvorogodišnji Gavrilo sada eto ima i nekog mlađu sestru.

Međutim, ova priča pored sve njene lepote i sjajnog odjeka u javnosti ima i druge stranu.

-Nemamo nikakvu pomoć države. Ni od koga. Ali teže su mi pali svojevremeno komentari da smo „jurili muško“, „da žena ne treba da rađa“ i milion drugih hejterskih gluposti. Srbija i Šumadija izumiru. Dovoljno je proći kroz naša sela- kaže Ana.

Spasići trenutno renoviraju potkrovlje. Mesta već u staroj porodičnoj kući nedostaje. Pomoglo je par ljudi dobre volje, ali opet, kao i do sada -moraće sami…

Država i grad „padaju“ i na ovom ispitu…

Ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar