Connect with us
admiralskeigre

fokus

Obeležena godišnjica proboja Solunskog fronta

Published

on

Godišnjica proboja Solunskog fronta i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Kragujevcu obeleženi su polaganjem venaca kraj spomenika Palim Šumadincima u Šumaricama. Vence su položile delegacije SUBNOR-a, Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. „Vojvoda Radomir Putnik“, Vojske RS. U ime grada venac je položila pomoćnik gradonačelnika dr Gordana Damnjanović.

Ovaj datum simbol je srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i nezavisnosti. Ovaj dan slavi srpskog vojnika i borca koji je u ratovima uvek branio svoju zemlju i narod a nikada nije bio  agresor niti osvajač, poručila je dr Damnjanović.  Sa potomcima i članovima Udruženja, poklanjamo se senima junaka koji su pre 106 godina izvršili proboj Solunskog fronta i doneli slobodu našem narodu i zemlji.

Milan Vujčić predsednik Udruženja potomaka 1912-1920. “Vojvoda Radomir Putnika“ je rekao da je proboj Solunskog fronta i oslobođenje Srbije odneo velike žrtve koje ne smemo da  zaboravimo. S ponosom moramo da se sećamo hrabrih srpskih vojnika a u znak zahvalnosti na dostojanstven način obeležavamo istorijske datume radi vaspitavanja omladine i mladih generacija kako bi znali istoriju svog naroda i države i cenu kojom je plaćena sloboda, kazao je Vujčić.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fokus

Rekonstrukcija stadiona “Čika Dača“ u završnoj fazi

Published

on

By

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i generalni direktor Fudbalskog kluba Radnički 1923, Igor Konatar, obišli su završne radove na rekonstrukciji stadiona „Čika Dača“.

Zaslugama FK Radnički 1923 i svih zaposlenih, klub je postigao istorijske uspehe koje je prepoznala i država i relevantne institucije. Zahvaljujući njima, na stadionu imamo nove stolice, lože, reflektore i sve što je potrebno za nov, moderan i kvalitetan trenažni centar, kao i stadion na kome će ubrzo biti odigrane utakmice Super lige,“ rekao je gradonačelnik Dašić.

Zbog istorije FK Radnički i naše povezanosti sa “Čika Dačom“, doneta je odluka da novi stadion bude izgrađen na novoj lokaciji u Korman polju. Rekonstruisani stadion “Čika Dača“ biće pretvoren u trenažni centar,“ dodao je Dašić.

Na tribinama su zamenjene stolice i semafori, u toku je postavljanje reflektora, a uskoro će biti završene i nove VIP i TV lože, rekao je Igor Konatar, generalni direktor Fudbalskog kluba Radnički 1923. Planira se i uređenje pomoćnog terena, što će značajno podići standard stadiona. Investicije države, sponzora i Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije, kao i podrška grada Kragujevca, zaslužene su uspehom kluba u prethodnoj sezoni i stabilnom finansijskom situacijom.

Do početka sezone stadion imati potpuno nov izgled i publiku i gledaoce tribine stadiona Čika Dača, dočekaće početkom novembra, kazao je Konatar, generalni direktor kluba.

Continue Reading

fokus

U Smederevo po prve bodove

Published

on

By

Prvenstvena trka Super B rukometne lige je počela prošlog vikenda, kada su rukometašice Radničkog bile slobodne. Nakon podmlađivanja ekipe, odrađenih bazičnih priprema, Kragujevčanke će premijerni susret imati u petak 20.septembra u SH u Smederevu, gde će ih ugostiti stari takmac, ekipa Mladog radnika i u kome će pokušati da dobrom igrom dođu do prvih bodova.

Posle završenih priprema, dočekali smo i početak šampionata. Liga je dosta izjednačena i smatram da će biti vrlo neizvesnih i teških mečeva. U prvom kolu smo bili slobodni, tako da će duel u petak u Smederevu biti naš prvenac. Mladi radnik je naš stari rival, iskusna su ekipa koja godinama igra zajedno. Cilj će nam pre svega biti da pružimo dobru partiju i damo sve od sebe da se vratimo kući sa bodovima, najavila je susret u Smederevu, šef stručnog štaba Jasmina Kolak.

Početak utakmice je zakazan za 20:30, a pravdu će deliti sudijski par Nikola Barbulovićiz Niša i Marko Veljković iz Niške Banje.

Continue Reading

fokus

Aleksandar Marković: „Vraćam se tamo gde sam oduvek pripadao“ – prelazak iz Zdrave Srbije u Srpsku radikalnu stranku

Published

on

By

 Aleksandar Marković, dosadašnji odbornik Zdrave Srbije u Skupštini grada Kragujevca, saopštio je da prelazi u Srpsku radikalnu stranku (SRS), ističući svoje patriotske motive i ličnu odgovornost za ovu odluku.

„Iz najiskrenijih patriotskih ubeđenja i čistog srca, ponosno i sa punom ličnom odgovornošću, kao odbornik u Skupštini grada Kragujevca, ubuduće ću davati apsolutnu podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Nikole Dašića, kao savetnika Srpske radikalne stranke “ izjavio je Marković .

Marković je naglasio da u Srpsku radikalnu stranku dolazi sa osećajem „dolaska kući“, podsećajući da je godinama bio član ove partije. Prema njegovim rečima, prelazak iz Zdrave Srbije usledio je nakon „jednog avanturističkog i ne baš prijatnog iskustva“, te se sada oseća kao da se vraća tamo gde je oduvek pripadao.

„Lično sam uveren da kao odbornik SRS-a mogu neuporedivo više doprineti realizaciji politike predsednika Vučića, koju na gradskom nivou sprovodi gradonačelnik Nikola Dašić“ -dodao je Marković, pozdravljajući dosadašnji rad Vučića i Dašića, dok je bivšim saborcima iz Zdrave Srbije poželeo sve najbolje.

Ovo nije jedini slučaj uvećanja podrške vladajućoj koaliciji na lokalu a o svemu kao i do sada ćemo vas izveštavati.

.

 

 

 

Continue Reading

Najpopularnije