Reč je o programu podržanom od strane Ministarstva omladine i turizma a sprovode krovni savezi mladih Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, Savez omladinskih udruženja OPENS, Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Krovne organizacije mladih Srbije i Savez izviđača Srbije.

Cilj programa je unapređenje mentalnog zdravlja mladih i nastoji da odgovori na sve izazove sa kojima se mladi u Srbiji suočavaju, kao i da im obezbedi dostupnost znanja, veština i resursa kako bi samostalno doprineli svom blagostanju, ostvarili lične potencijale, prevazišli rizike.

Učesnicima sastanka, predstavljene su aktivnosti iz oblasti mentalnog zdravlja koje Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade sprovode a tokom diskusije zaključeno je da je potrebno definisanje budućih aktivnosti u kontinuiranom radu na prevenciji mentalnih problema Poseban akcenat stavljen je na umrežavanje i jačanje kapaciteta tima i uključivanje studenata psihologije u savetodavni rad.

Zajednički cilj je poboljšanje mentalnog zdravlja i dobrobiti mladih, zaključak je sastanka i dogovorena dalja razrada aktivnosti za realizaciju programa.