Ne radi Android aplikacija?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Problemi sa Android aplikacijama

Brojni korisnici od jutros (23. 03. 2021.) imaju problema sa aplikacijama na svojim android mobilnim telefonima. Problemi se vide kod većine aplikacija koje koriste internet. Dakle, razne aplikacije za slanje i primanje poruka (Viber, Messenger, Telegram…), aplikacije novinskih agencija, online igrice i sl.  U početku se aplikacije neočekivano zatvaraju, a kod kasnijih pokušaja startovanja zatvaraju se odmah po startovanju. Ovo se ponavlja svaki put kod pokušaja startovanja aplikacije. Uobičajene metode kao što je brisanje istorije aplikacije, ne pomažu.

Razlog je vrlo jednostavan, a to je najnoviji apdejt za android telephone gde je promenjen deo jezgra operativnog sistema. U svakom slučaju, nema nikakvog razloga za paniku a rešenje je vrlo jednostavno i svaki korisnik ga može primeniti sam.

Postupak za rešavanje:

  1. Startovati Play Store (Play prodavnicu)

  1. U gornjem levom uglu pritisnuti dugme Menu (tri horizontalne crtice)

  1. Odabrati My Applications and Games (Moje Aplikacije i Igre)

  1. Pritisnuti Updates (Ažuriranja)

  1. Zatim odabrati Update All (Ažuriraj sve)

I to je kompletna procedura. Telefon će preuzeti sva nova ažuriranja i sve aplikacije će posle toga raditi kao i pre. Samo budite strpljivi dok telefon obavi tu aktivnost (nekih 10-tak minuta zavisi od brzine interneta).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar